Boshuus:

Even tot rust komen is eveneens goed mogelijk op de kinderboerderij. Het ruime en eigentijds ingerichte Boshuus beschikt over een ruim terras waar het goed toeven is.
In het Boshuus kunt u van alles krijgen: van koffie en thee tot allerlei soorten frisdranken, warme snacks, ijs en diverse andere versnaperingen. Zwak alcohol is eveneens verkrijgbaar, maar mag uitsluitend in de horecaruimte of op het terras worden gebruikt.
Terwijl ouderen onder het genot van een drankje gezellig bijpraten, kunnen uw (klein)kinderen zich vermaken op de kinderboerderij.
En bij mooi weer is er natuurlijk het terras aan de voorzijde van ons Boshuus.

Knuffelhuis:
knuffelhuis Het aloude knuffelhok is sinds enkele jaren vervangen door een sfeervol knuffelhuis. Een karakteristieke Saksische boerderij met lage daklijn. Binnen kunnen de kinderen onder toezicht jonge konijnen en cavia’s oppakken en aaien. knuffelhuis
Het knuffelhuis is ruim van inrichting en biedt tevens huisvesting aan grotere konijnen als Franse hangoren en Vlaamse reuzen als ook aan cavia’s die niet mogen worden opgepakt.

Skelterbaan:
Onze skelterbaan ligt in het beboste deel van de kinderboerderij. Een flink parcours waar kinderen van 4 – 12 jaar vrij toegankelijk naar hartenlust rondjes mogen rijden. Op drukke dagen is het verplicht dat ze na 4 rondes wisselen, zodat ook anderen de kans krijgen.

Speelkelder:
Het souterrain van het Boshuus is tegenwoordig ingericht als speelkelder.
Het achterste deel van de ruimte is voorzien van een speelstructuur. Een constructie met verschillende ruimtes met voor kinderen uitdagend spelmateriaal erin. Ze kunnen erdoor kruipen en aan het eind uitglijden.
In het voorste deel van het souterrain is een flinke blokkenhoek gemaakt met daarin ‘funblocks’. Grote bouwstenen waarmee uw kinderen naar hartelust van alles kunnen construeren. En tenslotte hangen aan de wand vier wandspelmodules. Ieder spelbord heeft educatieve waarde waardoor kinderen gestimuleerd worden om na te denken alvorens een en ander te doen.
De speelkelder is onlangs uitgebreid met het kinderboerderijspel. Een vloerspel waar menig kind inmiddels veel plezier aan beleefd heeft.

Speeltuin:
Er is niet alleen van alles te beleven, maar ook van alles te spelen bij Kinderboerderij Dondertman.
Zo is er een speelweide met speelelementen voor diverse leeftijden.
Veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan. Verder is er een zandbult en een flinke en vrij beschikbare skelterbaan. Vanwege de enorme populariteit van het springkussen is de speeltuin uitgebreid met een airtrampoline.
Ook zijn er twee speelelementen die tevens geschikt zijn voor gebruik door mindervalide kinderen: een vogelnest-schommel en een graafmachine. De vogelnest-schommel kunt u vinden bij de overige schommels op de speelweide, de graafmachine bij de klimkoe ter hoogte van de zandbult.
Tenslotte is er achter in het bos een leuke speelhut.